Se dette nyhedsbrev i en browser
DCF logo
<TEXT> NYHEDSBREV
Lørdag den 4. november 2017 kl. 10-15 er der ledige pladser på vores bageskole i Roskilde.
 
Lær at bage uden gluten!
Kurset henvender sig til alle, som har lyst til at lære at bage glutenfrit brød, boller og kager.
 
Du bliver introduceret til de glutenfri melsorter og vejledt i den udfordrende glutenfri bageteknik, og du får både opskrifter og smagsprøver med hjem. Vi lægger vægt på at bruge ernæringsmæssigt sunde meltyper og fuldkorn på kurset. Vi bager med mange forskellige meltyper - majs, ris, durra, quinoa og teff, stivelsesprodukter som maizena og kartoffelmel, melblandinger samt frø, kerner og en gang imellem grøntsager og lidt frugt.
 
Under kurset får du også mulighed for at udveksle erfaringer med andre om at leve glutenfrit.
 
Kurset henvender sig også til lærere i madkundskab, kantinepersonale og andre fagpersoner, der har brug for uddybet viden om glutenfri bagning. Man behøver ikke have cøliaki for at deltage - alle er velkomne. Undervisningen er tilpasset, så alle kan være med.
 
Alt hvad vi bruger er naturligt fri for gluten og også laktosefrit. Vores bageskoler afholdes i skolekøkkener, hvor der normalt bliver brugt glutenholdige fødevarer. Derfor kan vi ikke garantere et 100% glutenfrit miljø. For at minimere risikoen for kontaminering med gluten, sørger vi altid for, at de områder og arbejdsredskaber vi bruger, er grundigt rengjort, inden vi går i gang med at bage.
 
Program
Vi begynder dagen med kaffe, te, saftevand og lidt snacks samt kort præsentation af underviser, deltagere og Dansk Cøliaki Forening.
·         Forskellige bageingredienser, glutenfri meltyper, deres anvendelse, fuldkorn og fibre.
·         Den glutenfri bageproces.
·         Bagning i praksis - vi bager forskellige typer brød, boller og kage.
 
Når vi har bagt, taler vi om hvordan det er gået – hvad der lykkedes, og hvad der var svært, hvorfor det gik som det gik, og hvad man kan gøre anderledes. En vigtig del er selvfølgelig at prøvesmage og spise det nybagte! Alle får opskriftshæfte og smagsprøver med hjem.  
 
Vi runder dagen af med oprydning.  
Det er muligt at købe Dansk Cøliaki Forenings bagebøger. Betaling kan ske med kontanter eller MobilePay.
 

Pris: 250 kr. for medlemmer, 150 kr. for børn og unge u. 15 år, 600 kr. for ikke medlemmer. Børn under 5 år deltager gratis. Frokost er inkluderet i prisen.

Kurset er tilpasset dig med cøliaki. Hvis du også har diabetes, laktoseintolerance eller er allergisk mod andre fødevarer - oplys dette ved tilmeldingen, så tilpasser vi kurset efter dine behov.

Du tilmelder dig gennem at skrive til bageskole(at)coeliaki.dk eller at ringe til sekretariatet på telefonnummer 2552 0832. Oplys navn, alder, adresse, telefonnummer, e-mail for alle du tilmelder. Husk også at oplyse dit medlemsnummer, hvis du er medlem.

 

Frameld dig dette nyhedsbrev